Tesislerimiz

SAKARYA / SU ÜRETİM TESİSİMİZ:

SAKARYA İli HENDEK İlçesi’nde bulunan tesisimizin kaynağı, Dünyaca ünlü su yataklarına sahip Bolu-Akyazı arasındaki Kerem Ali Dağı`nda, 600 m rakımda bulunmaktadır. Her türlü sanayi ve zirai faaliyetten korunarak, tamamen doğal haliyle tesisimize ulaşan Akyudum Su, el değmeden ve hijyenik şartlarda ambalajlanmaktadır. 13.500 m2 si kapalı toplam 79.000 m2 alana kurulu, 1.000 ton/gün üretim kapasitesine sahip olan tesisimiz; 200cc - 250cc - 300cc bardak, 0,33lt - 0,5 lt - 1,5 lt - 5 lt - 10 lt – 19lt pet ve 19 lt P.C Damacana ürün çeşitleri ile ambalajlı su sektöründeki yerini almaktadır.

YOZGAT / SU ÜRETİM TESİSİMİZ:

YOZGAT İli ÇAYIRALAN İlçesi’nde bulunan tesisimiz, Kaynarpınar kaynağından doğal yapısı bozulmadan şişelenmektedir. 4.550 m2 kapalı, toplam 65.000 m2 alana kurulu olan tesisimizde; 200cc - 250cc bardak, 0,5lt 1,5 lt - 5 lt - 10 lt pet ve 19 lt P.C Damacana ambalajlarında üretim yapılmakta olup, günlük 700 ton üretim kapasitesine sahiptir.





MEYVE SUYU ÜRETİM TESİSİMİZ:

Meyve Suyu Tesisimiz, 15.000 m² ‘si kapalı, toplam 60.000 m² alana kurulu, aseptik şartlarda ve karton ambalajda, 100 ton/gün üretim kapasitesine sahiptir. Tesisimizde; 200 cc Vişne, Şeftali, Kayısı, Portakal, Karışık Nektar - 1000cc Vişne, Şeftali, Kayısı, Portakal, Karışık, Red Mix Nektar ve %100 Elma Suyu çeşitlerinde üretim yapılmaktadır.



Pet Üretim

Akyudum Su’yun doldurulduğu şişeler, hijyenik ortamda, hareket eden üretim bantlarıyla yıkama ünitesine getirilmektedir. Burada, sağlıklı ve güvenli bir şekilde temizlenerek dolum için hazırlanmakta, üretim, hijyenik dolum ile devam etmektedir. Hijyenik dolum sürecinde, suyun temas ettiği tüm yüzeyler, paslanmaz çelik malzemelerden oluşmaktadır. Dolumu tamamlanan pet şişeler, kapaklama ünitesinde, el değmeden otomatik olarak kapaklanmaktadır. Dolum süreci tamamlanan şişeler, son kalite kontrol noktalarından geçirilmektedir. Kontrol işlemleri tamamlanan şişeler, etiketleme ünitesine aktarılarak Türkiye’nin içim kalitesi yüksek su markası olan Akyudum Su’yun etiketlerini taşımaya başlamaktadır.



Damacana Üretim

Güvenle tükettiğimiz ve geri dönüşümlü ürün olan damacana şişelerimiz, tesisimize girdiği anda ön kontrolden geçirilmektedir. Şişenin dolum sayısı, yıpranmışlığı ve temizliği gibi kriterlere göre elenen şişelerden doluma uygun olanlar, dış yıkama ünitesine alınmaktadır. Şişenin şekline ve yapısına uygun fırça sistemiyle dış yüzeyi tamamen temizlenen şişeler, iç yıkama ve dolum ünitesine geçmektedirler. İç yıkama makinemizde 70 oC sıcaklıkta, özel dezenfektanlar ve tazyikli su ile dört farklı yıkama işleminden geçerek temizlenen şişelerimiz anında doldurularak kapaklanmaktadır. Özel güvenlik bandı da takıldıktan sonra, kalite kontrolden geçmek üzere ışık bandına alınmaktadır. Son kontrolleri tamamlanan şişeler paletler üzerinde strechlenerek tüketiciye sunulacak hale getirilmektedir.



Meyve Suyu Üretim

Tesisimizde kurulu bulunan tüm makine, ekipman ve sistemler; konusunda dünyaca kabul görmüş firmalara aittir. Ürün hazırlama, U.H.T (Pastörizasyon) ve CIP (yerinde temizleme) hatları paslanmaz çelik malzemeden olup, güvenilir gıda üretimini destekleyecek sistemlerle donatılmıştır. Ürün çeşidine göre meyve püresi veya meyve suyu konsantresi ile şekerli (nektarlar) ve şekersiz (%100’ler) olarak hazırlanan meyve suları 95 °C ‘de pastörize edilir. Aseptik şartlarda tam otomatik dolum makinelerinde, 200 ml. ve 1000 ml.’lik karton ambalajlara doldurulur. Üretimin her aşamasında yapılan kontroller, personel ve ekipman hijyenine gösterilen hassasiyet, Akyudum Meyve Suyu’nun sofralara mevzuata uyumlu bir şekilde sunulmasını sağlamış olur.



Süt Üretim

Akyudum Süt, doğallık ilkesinden asla taviz verilmeden, sağlıklı koşullarda toplanmaktadır. Fabrikaya, 4 °C’ de serin ve temiz koşullarda iletilmektedir. Gıda mühendisi ve süt teknologları tarafından sütün alımıyla başlayan üretim, klarifikasyon, homojenizasyon ve pastörizasyon işlemleriyle devam etmektedir. 145 °C’de 3 saniye ısıl işlem gören süt, hemen sonrasında 20 °C’ye kadar soğutularak aseptik şartlarda dolumu yapılmaktadır. Bu bilinçle, yeterli ve dengeli beslenme için her yaşta tüketilmesi gereken süt, tüm besin değerleri korunarak üretilmektedir.