Neden Akyudum

AKYUDUM SU DOĞAL MİNERALLİ SUDUR


Mineralli suları diğer sulardan ayıran en önemli özellik kaynağından elde edildiği anda spesifik miktarda mineral içermesidir. Mineral içeriği 50mg/l’den az olan sular ‘Çok Düşük Mineralli’, 500 mg/l’den az olan sular ‘Düşük Mineralli’ ve 1500 mg/l’den fazla olan sular ‘Zengin Mineralli’ olarak nitelendirilir. Mineral miktarı 250 mg/l’den fazla olan sulara ‘Maden Suyu’ adı verilir.


Akyudum Çamlıca Suyu toplam 142 mg/l mineral, 5,5 mg/l Sodyum içermektedir. Akyudum Çayıralan Suyu ise 376,5 mg/l mineral, 3 mg/l Sodyum içermektedir. Bu yapıları ile kaynaklarımız, Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Doğal Mineralli Sular Hakkındaki Yönetmelik’ gereği ‘Düşük Mineralli’ ve ‘Sodyum Diyetine Uygun’ olarak nitelendirilmiştir.


Mineralli sular, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu mineralleri içerdiğinden dolayı tercih edilirler.

 

AKYUDUM SU HİJYENİK ŞARTLARDA ÜRETİLİR


Kaynaklarımız, sanayi ve zirai faaliyetlerden hiçbir şekilde etkilenmeyecek noktalardadır. Ayrıca, her türlü kirletici etkenden korumak amacıyla kaynakların etrafında koruma alanı oluşturulmuştur.


Su, kaynaktan fabrikalarımıza girdiği anda, Avrupa standartlarında filtrelerden geçirilerek temizlenmektedir. Daha sonra tam otomatik makinelerde el değmeden şişelenmektedir.


Damacana şişeler fabrikamıza getirildikten sonra ön kalite kontrolden geçirilmektedirler. Doluma uygun bulunan şişeler önce dış yıkama makinemize girerek dış yüzeyindeki kirden arındırılırlar. Daha sonra iç yıkama makinesine giren şişelerimiz 70 o C’de deterjanlı su, özel dezenfektan, ozonla dezenfeksiyon ve durulama işlemlerinden geçirilerek her türlü bakteriden arınmış olarak çıkmaktadırlar. Hemen ardından doluma alınan şişelerimiz kapaklanıp emniyet bandı takılarak sevk edilmektedirler. Tamamen otomasyon olan bu sistemde el değmeden, hijyenik şartlarda üretim yapılmaktadır.